זמן הכנה
עד 3.5 שעות
כמות מנות
שישה סועדים
סוג בישול
מצרכים
- כתף טלה
- 12-16 שיני שום שלמות
- רוזמרין
- מרווה
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- בצלים (ניתן להשתמש בבצלים גדולים ולחתוך אותם גס, או בקטנים ולהשאירם שלמים)
- תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה
- גזר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציה לשדרוג: שזיפים או צימוקים
- אופציה לשדרוג: ציר בקר
הוראות הכנה
- לוקחים את כתף הטלה ובעזרת סכין יוצרים חורים קטנים (בערך 10 חורים). בכל חור שמים שן שום ומעט רוזמרין.
- מחממים שמן זית בסיר, ומבשלים את הירקות עד לקבלת צבע זהוב (טיגון עד הזהבה ולא עד ריכוך)
- בתבנית מתבלים את הבשר בפלפל שחור מלח ושמן, צורבים אותו במחבת מכל הצדדים ומחזירים לתבנית.
- מוסיפים את הירקות, המרווה ושאריות שיני השום שנותרו (אפשר להוסיף גם פרי כמו שזיף או צימוקים)
- מכסים את הבשר והירקות במים או בציר, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-3 שעות (אם התנור חזק אפשר גם 170 מעלות)
- לאחר שלוש שעות מוודאים שהבשר רך, מורידים את נייר הכסף, מעלים את טמפרטורת התנור ל 250 מעלות לעוד כ-10 דקות ( עד שהבשר מקבל צבע זהוב וקריספיות)
- אם נשארה כמות גדולה של נוזל, ניתן להעבירו לסיר נפרד, לצמצמו עם מעט שמן וכף קמח, וקיבלתם רוטב נפלא בצד