מה צריך:

פילה מרלן ברוטב דובדבנים ובלסמי על מצע פירה ארטישוק ירושלמי

לפילה:
פילה שלם במשקל 400-500 גר` לפחות
מלח פלפל

לרוטב:

כוס דובדבנים מגולענים
חצי כוס סוכר
חצי כוס יין לבן
4 כפות חומץ בלסמי
קורט מלח
קורט פלפל

לפירה:

3 תפוחי אדמה לבנים קלופים
3 ארטישוק ירושלמי קלוף
10 גר` חמאה/ מחמאה
50 גר` שמנת מתוקה/ צמחית

פילה מרלן ברוטב דובדבנים

איך להכין:

את הפירה מבשלים בסיר עד לריכוך הארטישוק הירושלמי, מסננים וטוחנים, מוסיפים את החמאה/מחמאה והשמנת ממליחים בהתאם לטעם.
את הרוטב מבשלים על אש נמוכה את כל הרכיבים למשך שעה וטוחנים לרוטב אחיד.
לפילה, מחממים מחבת כ4 דקות על אש גבוהה ומנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן זית מניחים את הפילה עד שמתחילים להצטבר נוזלים על החלק העליון, הופכים עד להצטברות נוזלים. ממליחים מפלפלים.
ומניחים על קרש חיתוך ל5 דקות לחזרת הנוזלים לתאים. פורסים.
להגשה- על צלחת מניחים את הפירה מעליו מסדרים את רצועות הפילה מסודרות ועליו מוזגים את הרוטב החם.

מבשלים ומשתפים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.