טיפים לסטייק איכותי

 

מספר עקרונות לצליית סטייק בגריל או במחבת, לא משנה עובי הסטייק או סוג הגריל והמחבת.

מחממים את הגריל או המחבת באש גבוהה, מנמיכים את האש לטמפרטורה בינונית, מניחים את הסטייק ממתינים להיווצרות נוזלים בחלקו העליון של הסטייק והופכים אותו. מחכים שוב להיווצרות נקודות נוזל- זאת מידת rare, לmediom מחכים שכל המתח יתמלא נקודות נוזל, לwelll down מחכים שכל הנוזל יתאדה. ממליחים מפלפלים ומגישים מיד.

סטייק על עצם צריך להצלות זמן רב יותר על מנת לשחרר את טעמי העצם. ישנם טכניקות רבות לצליה, אחת מהן היא reverse sear שהיא הטכניקה האהובה עליינו:
מחממים תנור לטמפרטורה של 100 מעלות מניחים את הנתח לחצי שעה למידת עשיה medium מחממים מחבת וצורבים את הנתח משני צדדיו בטמפרטורה גבוהה. בשיטה זאת הנתח נצלה במידה שווה לכל רוחבו.
הטכניקה הרגילה היא לצלות על מחבת חמה משני הצדדים ולהכניס לתנור בטמפרטורה של 120 מעלות לחצי שעה ניתן להניח קוביית חמאה להעשרת הטעם או בצליה איטית בגריל בטמפרטורה נמוכה.

 

מבשלים ומשתפים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

טיפים נוספים

טיפים לסטייק איכותי

מבשלים ומשתפים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

טיפים נוספים