מה צריך:

צלי בקר מתקתק עם פירות יבשים

  • 1.5 ק"ג נתח שפיץ שייטל בקוביות בינוניות
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כף גרגירי חרדל (אפשר להחליף בחרדל דיז`ון)
  • 1/2 כוס חמוציות (אפשר להחליף בצימוקים)
  • 1/2 כוס שזיפים מיובשים
  • 6-8 תמרים שלמים ללא גלעין
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוכב אניס
  • 4-5 שיני שום
  • מלח / פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

איך להכין:

מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים מלח, פלפל, עלי דפנה, חרדל, קינמון ואניס ויחד עם כוס היין מביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור חצי שעה. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים ומבשלים חצי שעה נוספת.
מורידים את המכסה ומבשלים 10 דק` נוספות על אש גבוהה לצימצום הרוטב. מגישים עם תפוחי אדמה או פירה.

בתאבון!

מבשלים ומשתפים

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.