מה צריך:

צלעות אסאדו בבישול ארוך

3 קילו אסאדו חתוך לרצועות ובין העצמות.
חופן רוזמרין, טימין ומרווה קצוצים דק
2 כפות מלח
2 כפות פלפל
2 בקבוקי יין אדום- עדיף קברנה סוביניון
מעט שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות בינוניות
2 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות
3 שיני שום
2 עלי דפנה
חצי ליטר ציר בקר

200 גרם פיטריות פורצ`יני מיובשות

איך להכין:

מתכון לצלעות אסאדו בבישול ארוך

בשלב הראשון נשרה את הבשר ב-יין אדום ל- 12 שעות שיספוג טעמים.
איזה יין? יין טעים. אם היין לא טעים לשתיה – הוא גם לא יהיה טעים לבישול.
יחד עם היין נתבל את הבשר בעשבי התיבול, מלח ופלפל.
עדיף בקערה עמוקה או סיר המתאים גם לשימוש בתנור, להכניס למקרר עטוף.
בישול הרוטב: נוציא את הצלעות מרוטב היין ונבשל אותה על אש נמוכה עד שתצטמצם הכמות לחצי מהכמות ההתחלתית.
נחמם תנור ל- 150 מעלות ובמקביל נטגן את קוביות האסאדו במחבת עם שמן זית עד להזהבה מכל הכיוונים. מניחים בסיר המתאים לתנור.
מוציאים את הנתחים מהמחבת [מניחים בסיר המתאים לתנור] ומטגנים את הגזר, הסלרי והבצל עד להזהבה.
מניחים את הירקות המוכנים על הבשר.
מוסיפים את פיטריות הפורציני, היין המצומצם, ציר הבקר, עלי הדפנה והשום, מכסים בנייר אלומיניום או מכסה הסיר ומכניסים לתנור ל- 3.5 שעות או עד שהבשר מתרכך.
מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה אפויים או אורז.
בתאבון!

מבשלים ומשתפים

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.

מתכונים נוספים

שניצל וינאי

מתכון לשניצל וינאי טורפים בקערה את הביצה עם החרדל והמלח.